Elin Axelsson är taggad för sin nya roll som chef på Hotell Ronja. Foto: Eva Harrysson

Elin tar över som chef

Elin Axelsson är ny verksamhetschef på Hotell Ronja. – Jättekul, och samtidigt en utmaning att släppa kontrollen lite på detaljfrågor, säger hon.

VIMMERBY  Efter att ha jobbar som receptionsansvarig i ett års tid fick Elin chansen att ta ett karriärkliv när tidigare verksamhetschefen WisamSalim lämnade sin post i somras.– Vi har jobbat väldigt tight ihop i ledningsgruppen så steget över känns inte stå stort, berättar Elin som just nu håller på att bli varm i kläderna i sin nya roll. Den stora skillnaden för mig nu blir att jag har flera delar att hålla koll på. Det blir en utmaning för mig att ta ett steg tillbaka och lämna över detaljerna till de andra.

”Det roligaste är att ingen dag är den andra lik.”

Den viktigaste uppgiften för Elin blir till en början att förvalta det förändrings-arbete som har skett under det senaste året, framför allt på restaurangsidan.– Vi har byggt om och bytt koncept och samtidigt klivit av nattklubbståget. Gensvaret har varit bra och nu gäller det att fortsätta jobba. Vad ser du för möjligheter fram-över?
– Jag är ju gammal hotellräv och jag ser stor utvecklingspotential i konferensdelen. Jag tror att man kan knyta ihop den biten med gym och restaurang och skapa paketlösningar för gästerna. Hälsa och träning är verkligen på tapeten nu. Jag tror också på någon slags marknadsundersökning för att få lite feedback från Vimmerbyborna om vad de vill ha. Hotell Ronja har idag tre grenar. Hotell- och konferens, restaurang och gym. Hotellets rum genomgår just nu renoveringar och det arbetet ska vara färdigt till nästa sommar. Totalt har företaget ett 15-tal anställda.Vilka är dina främsta styrkor som ledare?
– Jag är väldigt handson, samtidigt som jag har det ekonomiska tänket. Jag är också rak i kommunikationen, vilket gör att det sällan blir några missförstånd.

Eva Harrysson
eva.harrysson@ostmedia.se